Stedentrip Sibiu

Beschrijving

Sibiu is een van de belangrijkste culturele steden van Roemenië, ongeveer 275 km ten noordwesten van Boekarest. De Latijnse naam is Cibinum, maar de stad staat beter bekend als Hermannstadt vanwege het Duitse erfgoed. Het ligt aan de rivier Cibin, in het hart van de provincieTranssylvanië en wordt omringd door de Karpaten. Gebouwd in de 12 e eeuw door de Duitse kolonisten, bekend als Transylvaanse Saksen, en gedeeltelijk verwoest door de Mongolen in 1241, de stad herstelde zich snel vanwege zijn positie en werd later de grootste en rijkste van de zeven ommuurde citadellen in Transsylvanië.
Met ongeveer 160.000 inwoners is de stad de hoofdstad van de district Sibiu, maar van de 17 e tot en met 19 e eeuw was het de hoofdstad van het vorstendom Transsylvanië. Hermannstadt is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Roemenië, een bloeiende stad ook na de val van het communisme, dus het is geen wonder dat in 2007 samen met Luxemburg de culturele hoofdstad van Europa werd. Sibiu heeft twee gemakkelijk toegankelijke niveaus: de op een heuvel gebouwde bovenstad, en de benedenstad.
De bovenstad is gesitueerd rond drie stadspleinen en een aantal pittoreske straten. Het Grote Plein, Kleine Plein en het Huet-plein, de brug van de leugens en het Brukenthal- museum zijn slechts enkele van de attracties van dit stadsdeel. De benedenstad omvat het gebied tussen de rivier en de heuvel, en het ontwikkelde zich rond de vroegste vesting.
Typisch voor Sibiu zijn de huizen met twee - of drie verdiepingen, hoge zolders met kleine ramen, bekend als de “ogen van de stad”. De huizen zijn Renaissance of Barokstijl en de meeste van hen zijn uit de 15 e tot de 19 e eeuw.

Dag 1

Aankomst in Sibiu, uw gids verwelkomt u op de internationale luchthaven. Transfer naar het hotel in het centrum van de stad. Na het inchecken een korte wandeling naar het centrum deze zal u helpen voor een betere oriëntatie. Diner is niet inbegrepen.

Dag 2

Na het ontbijt begint de verkenning van de bovenstad. Uw gids neemt u eerst mee naar de vestingwerken van de stad. De zuidoostelijke muren zijn de best bewaarde, er zijn drie parallelle verdedigingslijnen, bastions en torens. Op het Grote Plein kunt u het Brukenthalpaleis bewonderen met het Brukenthal-museum, de Jezuïetenkerk een barokke katholieke kerk, maar ook de Raadhuistoren, een van de symbolen van de stad en het stadhuis een Art Nouveau gebouw waar het kantoor van de burgemeester is. Dan volgt het Kleine plein met de Leugenaarsbrug, Huet-plein en natuurlijk de indrukwekkende evangelisch-lutherse kathedraal. De passage van de trappen en de orthodoxe kathedraal, misschien wel de mooiste orthodoxe kerk in Roemenië, staan ​​ook in uw programma voor de lunchpauze.
Na de lunchpauze is het tijd om het Brukenthal kunstmuseum te bezoeken met zijn twee galerieen, de Europese en de Roemeense kunst. De rest van de dag is vrij.

Dag 3

U rijdt naar het Dorpsmuseum Astra, het grootste openluchtmuseum van Europa. U kunt hier 2-3 uur wandelen tussen de traditionele gebouwen van het etnografische museum (boerenwoningen, watermolens, houten kerken), in een prachtig landschap. De volgende bestemming is het dorpje Sibiel. Als u in het dorp aankomt staan paard en wagen klaar om u naar het Glasiconenmuseum te bregen, het grootste in zijn soort in Europa. Op deze dag is een speciale maaltijd inbegrepen. Het gaat over een gevarieerde typisch Roemeense maaltijd met wijn en Roemeense pruimenjenever (palinca) inbegrepen. Na een geweldige dag keert u terug naar uw hotel in Sibiu.

Dag 4

Vanmorgen reist u richting de Transfagarasan, een weg gebouwd over het Fagarasgebergte (een deel van de zuidelijke Karpaten). Volgens Top Gear, is dit de mooiste en meest spectaculaire weg in Europa en biedt adembenemende uitzichten rond elk van de vele bochten. U zult het beeld van de waterval en het meer van Balea nooit vergeten. U kunt een wandeling maken rond het Balea-meer of een kopje koffie drinken en lunchen op het nabijgelegen terras. Op de terugweg naar Sibiu is het de moeite waard om een ​​stop te maken in het dorp Carta. De cisterciënzerabdij heeft dit dorp beroemd gemaakt, omdat het een van de weinige cisterciënzerabdijen is die nog steeds in dit deel van Europa te vinden zijn. 'S Avonds keert u terug naar Sibiu.

Dag 5

Na een paar uur (afhankelijk van de vluchttijd), wordt u naar het vliegveld gebracht voor vertrek.